SPORTMASSAGE GRONINGEN

Sportmasseur Groningen

Ik ben Patrick Doldersum en ik heb een sportmassage praktijk in Beilen. Naast massages in de praktijk, bieden wij ook sportmassage aan op uw gewenste locatie. 

Hieronder geef ik een aantal tips om blessure vrij te voetballen of om blessures te voorkomen.

Ook beantwoord ik de vraag: “Wat moet je doen als je toch een blessure oploopt?’’

Een sportmassage betekent
€5,- voor Pink Ribbon!

Eén op de zeven vrouwen lijdt aan borstkanker in Nederland. Bovendien waren er in 2018 zelfs 17.300 diagnoses vastgesteld met betrekking tot borstkanker. 

Wanneer de werkdagen voorbij zijn zijn er maar liefst 45 vrouwen overleden aan deze nare ziekte. 

Om bij te dragen aan de strijdt tegen borstkanker, staan wij €5,- per sportmassage af aan Pink Ribbon! 

ACTIE LOOPT TOT 31 OKTOBER

Over sportblessures

Uit onderzoek van het UMC Utrecht blijkt dat elk voetbalseizoen zes van de tien spelers een blessure oploopt (dat is 60%!). Bovendien hebben de gedupeerden van een blessures een voor zo’n 27 procent zelfs nog pijnklachten na het herstel. 

Sporten is gezond, dat is een bekend fenomeen. Echter, er raken jaarlijks zo’n vier miljoen mensen geblesseerd. Desondanks zijn dat er 620.000 voorgevallen binnen de lijnen van het voetbalveld. Waar blessures over het algemeen geen onbekend terrein is voor voetballers, komt de enkel, knie en hamstring blessure toch het vaakst voor.

De voordelen van een sportmassage

Gezondheid

Stimuleert mentale en lichamelijke gezondheid.

Ontspanning en souplesse

Een heerlijke ontspanning en houd spieren soupel.

Herstelt spieren

Bevorder het herstel van beschadigde spieren.

Gezondheid

Stimuleert mentale en lichamelijke gezondheid.

Ontspanning en souplesse

Een heerlijke ontspanning en houd spieren soupel.

Herstelt spieren

Bevorder het herstel van beschadigde spieren.

Sportmassages en blessures

De eerste stap is koelen en een specialist inschakelen. Koelen heeft altijd werking. Ook als dit langer dan 48 uur na het oplopen van de blessure is.

Stap twee is het bewegen op geleidde van pijn.
Probeer zo ‘’normaal’’ mogelijk te blijven bewegen, mits dit geen zeer doet. Dit voel je zelf het beste aan. Maar ga het ‘’normaal’’ bewegen niet tegen, want doordat je gaat corrigeren kun je last krijgen van andere spieren.

Ga langs bij een sportmasseur of specialist. De specialist kan je helpen met oefeningen om sneller van je blessure af te komen, zodat je zo snel mogelijk weer kunt voetballen!

Hieruit kunnen we stellen dat als je voor voetbal kiest, je weet dat je het risico loopt op een blessure. 

Een keer in de twee jaar krijgt eigenlijk elke voetballer wel een blessure. 620.000 blessures is een hele hoop, maar dat zouden we moeten proberen terug te dringen. Dat moet toch verminderd kunnen worden?

Sportmassages Groningen

Veel mensen hebben de overtuiging dat een massage goed is voor de afvoer van afvalstoffen zodat je spieren versnelt herstellen. Uit enkele studies komt naar voren dat een lichte tot milde massage vooral effectief is voor het versnelt herstellen van beschadigde spiercellen. Dus heb je hard getraind of train je drie keer of vaker in de week? Dan is een massage géén overbodige luxe!

Dit hoeft natuurlijk niet iedere week, maar zie het meer als naar de kapper gaan. Na 6/7 weken even langs gaan om een routine-check te ondergaan. Uw spieren en gewrichten zullen u dankbaar zijn!

sportmassages-groningen

Sportmassage Groningen boeken

Boek hier uw massage bij Patrick, onze sportmasseur in Groningen en gevestigd in Beilen!

Een sportmassage kan geboekt worden in Groningen en omstreken, dit betekent ook bij u op locatie voor een massage aan huis. Maak jouw afspraak met onderstaand formulier.